Întrebări
frecvente

De ce implanturi dentare?

După ce aflați de existența implanturilor dentare, descoperiți că sunt o soluție de a vă îmbunătăți viața.
Odată cu pierderea mai multor dinți – fie ca aceasta este o situație recentă sau a avut loc cu mulți ani în urmă – sunt șanse foarte mici să vă fi obișnuit deplin cu absența unei părți atât de importante a corpului dvs. Implanturile dentare pot fi o ușă deschisă spre reînnoirea încrederii de sine, sănătate și mulțumire.

Implantirile dentare schimbă modul de viață al oamenilor.
Când dinții se pierd nu vă puteți simți confortabil când mâncați, vorbiți sau zâmbiți. Dinții lipsă afectează abilitatea dvs. de a vorbi sau mesteca. Pierderea lor mărește efortul la care sunt supuși ceilalți dinți și poate cauza dureri musculare ale maxilarelor și migrene. Și, bineînțeles, pierderea unui dinte poate afecta înfățișarea dvs.
Implanturile au rolul de a oferi o bază stabilă pentru înlocuirea dinților, care vor arăta, se vor simți și vor funcționa ca dinții naturali. Persoana care și-a pierdut dinții iși recâștiga abilitatea de a mânca orice, știind că dinții par naturali și conturul feței este acum normal.
Pacienții cu implanturi pot zâmbi și mânca cu încredere.

Ce este un implant dentar?

Cel mai bun mod de a descrie un implant dentar este de a-l compara cu un dinte real. Un dinte natural are o rădăcină și o coroană. Partea dintelui care este vizibilă și cu care se manancă este coroana. Sub coroană se află rădăcina, care ancorează dintele prin gingie la osul maxilar. Când pierdeți un dinte, pierdeți atât rădăcina cât și coroana. Pentru a inlocui un dinte trebuie întâi să-i înlocuiți rădăcina.

În mod esențial, un implant dentar este o nouă rădăcină.
Implanturile sunt mici șuruburi de titan care sunt plasate chirurgical în osul maxilar în zona dinților lipsă. Aceste ancore metalice actionează ca înlocuitori ai rădăcinii dinților. Osul se lipește de titan prin fenomenul numit Osteointegrare. Când acest proces este complet (poate dura 4 luni sau chiar mai mult) se crează o bază puternică pentru dinții artificiali. Mici bonturi care trec prin gingie sunt apoi atașate implanturilor. Aceste bonturi sunt ancore stabile pentru dintii artificiali de înlocuire.
Implanturile contribuie la prezervarea structurii faciale, prevenind reducerea osului care survine după pierderea dinților.

Proceduri chirurgicale

Pentru cei mai multi dintre pacienți, plasarea implanturilor dentare implică două proceduri chirurgicale. Intâi, implanturile sunt introduse în osul maxilar sau mandibular. În mod obișnuit, operația de inserare a unui implant dentar durează o oră pentru un implant și nu mai mult de două trei ore pentru implanturi multiple. Operația chirurgicală are următorii pași:
Dacă este necesar vi se va administra o medicație (de exemplu antibiotice) preoperator. Apoi, vi se va administra un anestezic local pentru anestezierea zonelor de plasare a implanturilor.
După ce vă simțitți confortabil, o mică incizie va fi făcută în tesutul gingival, descoperind osul în care va fi introdus implantul. Folosind instrumente speciale, se crează o alveolă, cu grijă să nu se lezeze osul.
Implantul de titan este inserat în alveolă. La final se suturează gingia.

Timpul de vindecare dupa operație variază de la pacient la pacient și depinde de o varietate de factori care include duritatea osului. A doua procedură este în mod obișnuit minoră și implică plasarea unei extensii (bontul de vindecare) pe implant pentru a facilita restaurarea finală. În anumite cazuri, implanturile pot fi restaurate imediat dupa inserare.
În primele trei – șase luni după operație, implanturile se află sub gingie și se lipesc gradat de osul maxilar. În tot acest timp veți putea saă purtați restaurări temporare și să mâncați o dieta mai moale.
După ce implantul s-a lipit de osul alveolar și bontul de vindecare a fost plasat, sunteți gata pentru noii dinți. Vi se va lua o amprentă a implanturilor. Apoi se vor atașa pe implanturi bonturi sau atașamente. Dinții de înlocuire se vor face pe aceste bonturi sau atasșamente.
Intreaga procedură, chirurgicală și protetică durează între trei si opt luni. Există multe cazuri care pot dura mai puțin, specificitatea situatiei dvs. fiind discutată înainte de intervenția chirurgicală.
Majoritatea pacienților nu-și modifică semnificativ viața zilnică.

Sunt implanturile bune pentru dvs.? Sunteți un candidat pentru implanturi?

Dacă doriți dinți noi care arată și se simt ca și cum sunt o parte reală a gurii dvs., implantologia poate fi alegerea corectă pentru dvs.

Pentru a vă ajuta să vă decideți, vă rugăm să vă supuneți unei evaluari care include:


O consultație pentru a determina nevoile dvs. specifice.
O cercetare cuprinzătoare a istoricului medical si dentar.
O examinare dentară care include radiografii dentare și modele ale dinților.
O examinare parodontală pentru a determina starea de sănătate a gingiilor, dacă există suficient țesut ferm pentru a înconjura implantul, și dacă inălțimea si lățimea osului maxilar este adecvată pentru a menține implantul.
Radiografie panoramică și/sau studiu tomografic computerizat.

Care sunt opțiunile de înlocuire ale dinților dvs.?

Daca vă lipsesc unul sau mai multi dinți și alegeti să-i înlocuiți, există mai multe opțiuni de tratament:
Un „fluturaș” – un dinte mobilizabil acrilic foarte ieftin dar fragil și temporar.
O punte fixă – este cimentată pe dinții adiacen
ți spatiului liber folosind coroane totale sau parțiale de sprijin. Plasarea coroanelor necesită șlefuirea totală sau partială a celorlalți dinți. În anumite cazuri, se poate aplica o punte Maryland, o punte fixă care nu necesită coroane, ce este lipită de partea posterioară a dinților adiacenți spatiului liber, astfel încât nu se elimină decât un minimum de structura dentară.
Protezele dentare – sunt soluția traditională pentru oamenii care și-au pierdut toți sau aproape toți dinții pe unul sau ambele maxilare. Succesul tratamentului prin proteze depinde de forma și mărimea individuală a maxilarului, obiceiurile orale, adaptabilitatea personală. Unele persoane se adaptează bine cu protezele totale, în timp ce altele nu reusesc niciodată să se obisnuiască.Implanturile dentare – pot fi folosite pentru a fi suport pentru unul sau mai multi dinți. După ani de cercetări și studii clinice, dentiștii implantologi pot acum să ofere această opțiune modernă alături de tratamentele tradiționale deja descrise. Dintii sprijiniți de implanturi pot fi cimentați, inșurubați sau mobilizabili și sunt atractivi, stabili și confortabili pentru aproape toți pacienții.

 

Care sunt avantajele unui singur dinte pe implant față de o punte?

Un implant dentar are mai multe avantaje față de alte optiuni de înlocuire a unui dinte. Un implant dentar înlocuiește un singur dinte fără să sacrifice sănătatea dinților vecini, și în același timp, functionează și arată ca un dinte natural. Celălalt tratament obișnuit pentru pierderea unui singur dinte, puntea fixă cu sprijin pe dinții vecini, necesită slefuirea dintâților adiacenți (și de cele mai multe ori devitalizarea) pentru a sprijini puntea cimentată.
Datorită faptului că implantul dentar va inlocui rădăcina dintelui, osul maxilar va fi mai bine prezervat. Cu o punte, o parte din osul care a înconjurat inițial dintele începe să se resoarbă (se micsorează). Implanturile dentare se integrează cu osul dvs. maxilar, ajutând astfel să se mențină osul sănătos și intact.
Pe termen lung, un singur implant poate fi mai estetic și mai usor de a fi menținut curat decât o punte. Gingia se poate retrage în jurul unei punți, lăsând să se vadă un defect vizual când baza metalică a punții devine expusă. Osul resorbit de sub punte poate contribui la un zâmbet neatractiv. In plus, cimentul care menține puntea poate ceda, permițând bacteriilor să carieze dinții care susțin puntea.

 

Au nevoie implanturile de îngrijire specială?

Odată ce au fost inserate, implanturile vă vor servi mulți ani dacă aveți grijă de ele și mentineți gura sănătoasă. Aceasta înseamnă să rezervați timp pentru o buna igienă dentară și să vă prezentați la controalele regulate programate în scop igienic si profilactic.

© 2022  HYPERCLINICA DentExcel. Toate drepturile rezervate.

×

 

Bună !

Faceți clic pe unul dintre contactele noastre de mai jos pentru a discuta pe WhatsApp

× Cu ce va pot ajuta ?