ParodondologieAugmentarea crestei alveolare

Atrofiile și neregularitățile maxilarului superior și inferior vă pot lasa cu o gingie subțire și fără os suficient pentru o refacere estetică și funcțională prin punte sau implanturi dentare. Aceste defecte pot fi cauzate de traume, tulburări de dezvoltare, boala parodontală sau proteze totale.
Procedurile de augmentare a crestei alveolare demonstrează o capacitate excepțională de îmbunătățire a acurateții și aspectului restaurărilor protetice. Ele măresc șansele pentru succesul pe termen lung al implanturilor, atât estetic cat si funcțional.

 

Procedura


1. Augmentarea de creasta osoasă cu țesut moale este facută pentru a crește acuratețea și estetica unei zone deficitare înainte de restaurarea finală. În timpul acestei proceduri, se face o incizie pentru a expune creasta osoasă. Apoi se recoltează o grefă de țesut moale dintr-o anumită zonă a gurii și/sau un substituent de țesut moale și se inseră în zona deficitară. Tesutul gingival este readaptat peste grefă de țesut moale și se suturează.
2. Augmentarea de creasta osoasă cu țesut dur este facută pentru recreerea dimensiunilor adecvate de os înainte de terapia cu implanturi. Augmentarea cu țesut dur poate fi făcută în combinație cu augmentarea cu țesut moale pentru a îmbunătăți simultan situația țesutului moale în zona deficitară. După ce se face incizia și gingia este ridicată se introduce grefa de os pentru reconstrucția crestei osoase. O membrană poate fi adaptată peste grefa osoasă, în funcție de morfologia defectului. În funcție de mărimea defectului și înainte de plasarea implanturilor, se asteaptă 6-12 luni pentru vindecarea și maturarea osoasă. În anumite cazuri se pot introduce implanturi în același timp cu augmentarea de creastă osoasă cu țesut dur.

© 2022  HYPERCLINICA DentExcel. Toate drepturile rezervate.

EnglishFrenchItalianRomanianSpanish
×

 

Bună !

Faceți clic pe unul dintre contactele noastre de mai jos pentru a discuta pe WhatsApp

× Cu ce va pot ajuta ?