PreventieSanatateCauzele și tratamentul gingivitei

Gingivita este un tip nedistructiv de boală parodontală, dar gingivita netratată poate evolua spre parodontită. Semnele gingivitei includ gingii roșii și umflate, care sângerează ușor atunci când persoana se spală pe dinți.

Gingivita se rezolvă adesea cu o bună igienă orală, cum ar fi periajul mai lung și mai frecvent, și folosirea aței dentare. În plus, o apă de gură antiseptică poate fi de ajutor.

În cazurile ușoare de gingivită, este posibil ca pacienții nici măcar să nu știe că o au, deoarece simptomele sunt ușoare. Cu toate acestea, afecțiunea trebuie luată în serios și tratată imediat.

Tipuri


Există două categorii principale de boli gingivale:

Boala gingivală indusă de placa dentară: Aceasta poate fi cauzată de placa bacteriană, factori sistemici, medicamente sau malnutriție.

Leziuni gingivale neinduse de placă: Aceasta poate fi cauzată de o anumită bacterie, virus sau ciupercă. De asemenea, ar putea fi cauzate de factori genetici, afecțiuni sistemice (inclusiv reacții alergice și anumite boli), răni sau reacții la corpuri străine, cum ar fi protezele dentare. Uneori, nu există o cauză specifică.

Cauze


Cea mai frecventă cauză a gingivitei este acumularea de placă bacteriană între și în jurul dinților. Placa declanșează un răspuns imunitar, care, la rândul său, poate duce în cele din urmă la distrugerea țesutului gingival, sau gingival. De asemenea, poate, în cele din urmă, să ducă la alte complicații, inclusiv la pierderea dinților.

Placa dentară este un biofilm care se acumulează în mod natural pe dinți. De obicei, este formată de bacteriile colonizatoare care încearcă să se lipească de suprafața netedă a unui dinte.

Aceste bacterii ar putea ajuta la protejarea gurii de colonizarea microorganismelor dăunătoare, dar placa dentară poate provoca, de asemenea, carii dentare și probleme parodontale, cum ar fi gingivita și parodontita cronică, o infecție a gingiilor.

Atunci când placa dentară nu este îndepărtată în mod corespunzător, aceasta se poate întări în tartru, sau tartru, la baza dinților, în apropierea gingiilor. Acesta are o culoare galbenă. Calculul poate fi îndepărtat doar în mod profesional.

 

© 2022  HYPERCLINICA DentExcel. Toate drepturile rezervate.

EnglishFrenchItalianRomanianSpanish
×

 

Bună !

Faceți clic pe unul dintre contactele noastre de mai jos pentru a discuta pe WhatsApp

× Cu ce va pot ajuta ?