ParodondologieChirurgie osoasă – Reducerea pungilor gingivale

Principala cauză a bolii parodontale este existența bacteriilor sub forma unei plăci incolore, lipicioase care se formează constant pe dinți. Există mulți factori asociați care determină apariția bolii și îi influențează evoluția. Osul și gingiile trebuie să înconjoare strâns dinții precum un fular gâtul. În cazul bolii parodontale acest țesut de susținere și osos este distrus, formând pungi în jurul dintelui. În timp, aceste pungi devin din ce in ce mai adânci, oferând bacteriilor un spațiu de dezvoltare mai mare. Pe masură ce bacteriile se dezvoltă în jurul dinților, se acumulează și avansează sub țesutul gingival. Pungile adânci colectează din ce in ce mai multe bacterii având ca rezultat pierderea suplimentară a osului și țesuturilor. În cele din urmă se pierde atât de mult os încât dinții necesită extracție.


Parodontita medie
Parodontita moderat avansată


Procedura de reducere a pungilor gingivale este recomandată în cazul în care adâncimea acestora este prea mare ca să permită curățarea zilnică la domiciliu și profesională periodică. Existența unor pungi reduse chirurgical și o combinație între igiena orală zilnică la domiciliu și cea profesională periodică pot crește șansele de a menține dinții dvs. naturali și scad dramatic riscurile aparitției unor probleme de sănătate serioase asociate cu boala parodontală.


Procedura


În timpul acestei proceduri, vom desface țesutul gingival și vom scoate bacteriile care provoacă inflamația, apoi vom repozitiona gingia la locul său. În anumite cazuri, suprafețele neregulate ale osului afectat sunt netezite pentru a limita zonele în care bacteriile s-ar putea ascunde. Aceasta permite țesutului gingival să se reatașeze mai bine de osul sănătos.


Chiuretaj în câmp deschis


Procedura cunoscută sub numele de chiuretaj în câmp deschis (operație cu lambou) implică următoarele:
Chirurgul parodontolog ridică gingia de pe dinți și osul adiacent
Suprafețele radiculare bolnave ale dinților sunt curățate și chiuretate (netezite) pentru a elimina depozitele
Țesutul gingival este repoziționat pentru a micșora adâncimea pungilor
Parodontologul reconturează osul rămas (chirurgie osoasă) și încearcă să regenereze osul pierdut și atașamentul gingival prin grefe de os și regenerare osoasă ghidată.

© 2022  HYPERCLINICA DentExcel. Toate drepturile rezervate.

EnglishFrenchItalianRomanianSpanish
×

 

Bună !

Faceți clic pe unul dintre contactele noastre de mai jos pentru a discuta pe WhatsApp

× Cu ce va pot ajuta ?