PreventieTratamentPunte dentară: Tot ce trebuie să știți

Ce este o punte dentara?

Ce este o punte dentară?
O punte dentară poate înlocui un dinte sau mai mulți dinți. Dinții falși din punțile dentare arată și funcționează ca niște dinți adevărați. Pentru o punte dentară, o persoană se poate adresa unui protetician, un dentist specializat în restaurarea și înlocuirea dinților lipsă, sau unui dentist obișnuit. Oricum ar fi, există multe opțiuni pentru a umple un gol în zâmbet.

Una dintre opțiuni este de a avea o coroană – o bucată falsă de dinte atașată la o mică porțiune de dinte real pe care dentistul a șlefuit-o. Cu toate acestea, atunci când o persoană a pierdut un dinte sau când dentistul a fost nevoit să îl îndepărteze, o coroană singură nu este o opțiune, iar o punte dentară poate fi cea mai bună alegere.modificare

https://www.hyperclinicadentexcel.ro/wp-content/uploads/2020/01/post-30-1280x854.jpg

Termenul “punte” se referă la o structură care conține unul sau mai mulți dinți falși. Structura este adesea ancorată în poziție cu una sau mai multe coroane de o parte și de alta a spațiului din gură. De exemplu, dacă o persoană își pierde mai mulți dinți din față, din cauza unei leziuni sau a unei carii, un medic poate folosi o punte pentru a umple golul.

Este posibil ca o persoană să nu dorească să aibă un spațiu între dinți, după ce i s-a îndepărtat un dinte, de exemplu, pentru că are nevoie de un dinte în zonă pentru a mesteca sau din cauza unor preocupări cosmetice.

Pentru unele persoane, un implant dentar permanent este o alternativă la o punte. Implanturile dentare sunt dinți falși pe care stomatologii îi introduc chirurgical în osul din gură. Pentru alții, dentiștii recomandă implanturile pentru a ajuta la fixarea unei punți, în special dacă lipsesc mulți dinți.

Utilizeza

O punte dentară poate ajuta o persoană să se simtă mai confortabil cu zâmbetul său. De asemenea, îi poate permite să mestece normal.

Atunci când o persoană își pierde unul sau mai mulți dinți, acest lucru îi poate afecta mușcătura, provocând durere sau dificultăți în a mânca. Înlocuirea acelor dinți previne aceste complicații.

O persoană poate avea nevoie de o punte dacă:

un dinte este atât de cariabil încât cade sau un dentist îl îndepărtează
un accident sau o rană deteriorează un dinte iremediabil
caria sau infecția este atât de adâncă în interiorul unui dinte încât nici o obturație, nici un canal radicular nu sunt suficiente

Tipuri

Medicii stomatologi folosesc mai multe tipuri de punți:

O punte tradițională implică două coroane – uneori numite piloni – care ancorează dintele sau dinții falși. Acesta este cel mai popular tip de punte și poate fi fixă sau detașabilă.
O punte cantilever necesită doar o singură coroană pentru susținere. Aceasta implică o procedură mai puțin intensă și poate fi o opțiune bună pentru persoanele care nu doresc să deterioreze dinții sănătoși. Cu toate acestea, coroana unică poate acționa ca o pârghie, crescând riscul de deteriorare a dinților și a maxilarului.
Podurile Maryland sunt mai conservatoare și mai puțin invazive decât podurile tradiționale sau cele în consolă. Puntea este ancorată de armături de metal sau porțelan atașate la partea din spate a dinților de o parte și de alta a decalajului. Aceste punți pot păstra dinții sănătoși, dar sunt mai puțin sigure.
Punțile susținute de implanturi folosesc implanturi dentare ca ancore. Acest tip de punte este mai scump și mai invaziv, dar mai sigur.

© 2022  HYPERCLINICA DentExcel. Toate drepturile rezervate.

EnglishFrenchItalianRomanianSpanish
×

 

Bună !

Faceți clic pe unul dintre contactele noastre de mai jos pentru a discuta pe WhatsApp

× Cu ce va pot ajuta ?