Profilaxia dentară implică îndepărtarea depozitelor de placă bacteriană (un film subțire și aderent infestat bacterian) care s-a dezvoltat pe dinți în timp. Dinții dvs. sunt scăldați în mod continuu în salivă, care conține calciu și alte substanțe ce ajută la protecția și întărirea dinților. Deși acesta este un lucru bun, înseamnă de asemenea o tendință de dezvoltare a depozitelor minerale pe dinți. Această substanță cretoasă se va depune în cele din urmă precum calcarul într-o teavă sau în ceainic. În mod obișnuit substanța are culoarea dinților și poate fi considerată ca făcând parte din dinți, dar poate fi și colorată de la galben la maro și negru.

Dacă depunerea sau calcarul (tartrul, după cum o denumesc dentiștii) este lasată să se acumuleze pe dinți, vă genera condiții optime pentru proliferarea bacteriilor iîn apropierea gingiilor. Scopul curățării si lustruirii este în principal obținerea unor suprafețe dentare curate și netede astfel încât bacteriile să nu se poată lipi de ele, iar igiena regulată de acasă să devină eficientă în menținerea dinților curați.

După detartraj veți simți dinții netezi și curați și veți avea o senzație plăcută și confortabilă când îi veți atinge cu limba. Curățarea profesională a dinților este denumită profilaxie . Acesta este un cuvânt de origine grecească care înseamnă a preveni – în acest caz prevenirea bolilor parodontale

© 2022  HYPERCLINICA DentExcel. Toate drepturile rezervate.

EnglishFrenchItalianRomanianSpanish
×

 

Bună !

Faceți clic pe unul dintre contactele noastre de mai jos pentru a discuta pe WhatsApp

× Cu ce va pot ajuta ?