SanatateTratamentTot ce trebuie să știți despre tratamentul cu fluor

Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (Centers for Disease Control and Prevention – CDC) spun că apa fluorurată a redus cariile dentare cu aproximativ 25 de procente. Tratamentele cu fluor pot oferi beneficii și mai semnificative pentru protejarea dinților. Aceste tratamente pot fi benefice pentru persoanele cu risc de carii dentare, dar s-ar putea să nu fie potrivite pentru toată lumea.

În acest articol, analizăm beneficiile și efectele secundare ale fluorurii și ale tratamentelor cu fluor, precum și recomandările de tratament.

Ce este tratamentul cu fluorură?

Tratamentele cu fluorură sunt, de obicei, tratamente profesionale care conțin o concentrație mare de fluorură pe care un dentist sau un igienist o va aplica pe dinții unei persoane pentru a îmbunătăți sănătatea și a reduce riscul de carii. Aceste tratamente în cabinet pot lua forma unei soluții, gel, spumă sau lac.

Există, de asemenea, unele tratamente cu fluorură de concentrație ridicată pe care oamenii le pot folosi acasă, dar numai sub îndrumarea specifică a unui dentist.

Fluorul pe care dentiștii îl folosesc în aceste tratamente este similar cu fluorura din pasta de dinți. Cu toate acestea, tratamentul conține doze mult mai mari și poate oferi beneficii mai rapide.

Beneficiile fluorurii și ale tratamentelor cu fluorură

Fluorul are mai multe beneficii pentru dinți:

Ajută organismul să utilizeze mai bine mineralele, cum ar fi calciul și fosfatul. Dinții reabsorb aceste minerale pentru a repara smalțul slab al dinților.
Se alătură în structura dinților atunci când aceștia se dezvoltă pentru a întări smalțul dinților, făcându-i mai puțin vulnerabili la bacterii și carii pe viață.
Încetinește sau chiar inversează dezvoltarea cariilor prin faptul că dăunează bacteriilor care provoacă carii.
Când sunt luate împreună, aceste beneficii pot ajuta la:

să reduceți riscul apariției cariilor
încetini dezvoltarea cariilor
să întârzieți necesitatea unor lucrări dentare costisitoare
să prelungească durata de viață a dinților de lapte
reduceți timpul și banii pe care o persoană trebuie să îi petreacă la dentist

Prin prevenirea cariilor și încetinirea creșterii bacteriilor, tratamentul cu fluor poate, de asemenea, să:

să prevină bolile gingivale
să reducă durerea dentară
să prevină pierderea prematură a dinților

Tratamentele cu fluor pot îmbunătăți sănătatea orală, care, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), este un predictor major al sănătății generale. O sănătate orală precară poate provoca o serie de alte afecțiuni, inclusiv boli cardiovasculare.

 

© 2022  HYPERCLINICA DentExcel. Toate drepturile rezervate.

EnglishFrenchItalianRomanianSpanish
×

 

Bună !

Faceți clic pe unul dintre contactele noastre de mai jos pentru a discuta pe WhatsApp

× Cu ce va pot ajuta ?