ParodondologieGingivectomie

Țesutul gingival poate fi foarte gros și să acopere o suprafață mare a dintelui încât dintele să para scurt. Aceasta situație poate apare din cauza medicamentelor, a osului care se extinde prea mult pe dinte sau a inflamației consecutive bolii gingivale.
Desi dintii dvs. par scurți, ei pot fi de fapt suficient de lungi. Uneori aceasta situație este cunoscută cu numele de „zâmbet gingival”. Pur și simplu dinții sunt acoperiți de prea multa gingie. Noi putem corecta aceasta problemă printr-o operație chirurgicală de plastie parodontală.
În timpul acestei proceduri, gingia în exces și osul sunt ajustate pentru a expune mai mult din dintele natural. Această operație poate avea loc asupra mai multor dinți pentru a îndrepta linia gingiei și a creea un zâmbet frumos.
Gingivectomia este o procedura parodontală care elimina tesutul gingival în exces. Termenul de „gingivectomie” provine din latina și greaca: „gingiva” înseamnă gingie, „-ektome” înseamnă excizie.


Înainte de gingivectomie
Dupa gingivectomie


Gingivectomia poate fi necesară în următoarele situații:
Cosmetica dentară: pentru a reda dinților lungimea normală și proportională când gingia îi acoperă prea mult.
Funcțional/estetic: pentru a elimina excesul de țesut gingival (hiperplazie gingivală) care s-a format ca rezultat al anumitor medicamente cum ar fi cele folosite în terapia atacului cerebral sau după transplant de organe precum și anumite medicamente antihipertensive.
Sănătatea osoasă și gingivală în jurul dinților: pentru a micsora pungile gingivale profunde. Aceasta procedură necesită și abordare osoasă.


Procedura


Vom anestezia întâi zona ce va fi tratată. Excesul de tesut gingival este eliminat cu un bisturiu și uneori cu instrumente rotative. În foarte multe cazuri nu sunt necesare șuturi. Zona chirurgicală va fi dureroasă 24-48 de ore și vi se va recomanda medicație antialgică pentru a alina disconfortul. Pentru a ne asigura de o vindecare corectă este necesară o consultație de control la o săptămână.

© 2022  HYPERCLINICA DentExcel. Toate drepturile rezervate.

EnglishFrenchItalianRomanianSpanish
×

 

Bună !

Faceți clic pe unul dintre contactele noastre de mai jos pentru a discuta pe WhatsApp

× Cu ce va pot ajuta ?