Pedodonție„Ponturi” pentru prevenirea cariilor

Limitați frecvența meselor și gustărilor.
Incurajați perierea dinților, folosirea aței dentare și clătirea cu apă de gură.
Acordati atenție calitătți lichidelor băute.
Evitați alimentele lipicioase.
Introducetți gustările în mesele principale.
Alegeți gustări nutritive.
Primii dinți de lapte care erup în gurița copilului sunt incisivii centrali inferiori. Veți observa apariția lor când bebelusul dvs. are sase opt luni. Imediat urmează cei patru incisivi superiori iar restul dinților de lapte vor apărea la intervale regulate. Dinții de lapte erup în mod obișnuit în perechi, de o parte și de alta a maxilarelor, până când copilul ajunge la vârsta de 2 ½ ani.
În jurul vârstei de 2 ½ ani copilul dvs. trebuie să aibaă toti cei 20 de dinți de lapte. Începând cu vârsta de cinci ani și până la sase ani primul dinte permanent va incepe să erupă. O parte dintre dinții permanenți înlocuiesc dinții de lapte și o parte nu. Nu vă ingrijorați dacă anumiți dinți apar câteva luni mai devreme sau mai târziu. Toți copiii sunt diferiți.
Dinții de lapte sunt importanți nu numai pentru menținerea spațiului pentru viitorii dinți permanenți, dar și pentru o masticație, o vorbire și o infățișare sănătoase. De aceea trebuie menținută o dietă echilibrată și o igienă zilnică riguroasă.”

© 2022  HYPERCLINICA DentExcel. Toate drepturile rezervate.

EnglishFrenchItalianRomanianSpanish
×

 

Bună !

Faceți clic pe unul dintre contactele noastre de mai jos pentru a discuta pe WhatsApp

× Cu ce va pot ajuta ?