ParodondologieRolul pacientului în tratament

Chiar dacă tratamentul parodontal a avut succes, dvs. sunteți cel mai important în menținerea sănătătții parodontale. Pentru rezultate maxime, pacientul trebuie să accepte rolul de „co-terapeut”. Trebuie să luati inițiativa pentru a avea succes pe termen lung.
Prima responsabilitate este eliminarea factorilor care cresc predispoziția la boala parodontală. Unii dintre aceștia sunt fumatul, diabetul și folosirea excesivă a alcoolului.
In al doilea rând, este important să se mențină un control zilnic al plăcii bacteriene. Aceasta se face prin periere și folosirea altor produse igienice orale cum ar fi ața dentară, periuțele interdentare și vârfurile de gumă. Majoritatea bolilor parodontale încep între dinți și ca urmare, vă recomandăm ca produsele igienice să intre în rutina dvs. zilnică.
În cele din urmă, sunteți responsabil pentru programarea menținerii parodontale regulate. Frecvența acestor vizite va fi determinată de dentist pe baza nivelului sănătății parodontale. Majoritatea pacienților cu cazuri moderate sau avansate sau pacienți foarte predispuși la boala parodontală ar trebui sa aiba vizite de menținere parodontală – profilaxie la fiecare trei patru luni de-a lungul intregii vieți. Menținerea acestui program este foarte importantă pentru controlul bolii parodontale.

© 2022  HYPERCLINICA DentExcel. Toate drepturile rezervate.

EnglishFrenchItalianRomanianSpanish
×

 

Bună !

Faceți clic pe unul dintre contactele noastre de mai jos pentru a discuta pe WhatsApp

× Cu ce va pot ajuta ?