FactcheckSanatateCe trebuie să știți despre antibiotice și dinți

Atunci când apare o infecție, se formează o pungă de puroi în gură, ca urmare a unei creșteri excesive a bacteriilor. Această infecție cauzează adesea umflături, durere și sensibilitate în zonă. Fără tratament, infecția se poate răspândi în alte zone ale maxilarului sau chiar în creier.

Caria dentară și cariile sunt foarte frecvente. După cum notează un articol, până la 91% dintre adulții cu vârste cuprinse între 20 și 64 de ani au carii. De asemenea, aproximativ 27% dintre persoanele din aceeași grupă de vârstă au carii netratate. Tratarea precoce a cariilor dentare este importantă pentru a preveni complicațiile, cum ar fi infecțiile dentare.

Oricine se confruntă cu o infecție dentară ar trebui să consulte imediat un dentist pentru a preveni răspândirea infecției.

Unul dintre primele lucruri pe care un dentist le va recomanda probabil este un antibiotic pentru a distruge infecția. Unele antibiotice funcționează mai bine decât altele pentru infecțiile dentare, și pot exista, de asemenea, unele medicamente pentru durere fără prescripție medicală (OTC) pentru a ajuta cu simptomele.

Când să folosești antibiotice pentru o infecție dentară

De obicei, medicii dentiști vor recomanda antibioticele în stomatologie doar pentru infecțiile dentare. Cu toate acestea, nu toți dinții infectați necesită antibiotice.

În unele cazuri, un dentist poate fi capabil pur și simplu să dreneze zona infectată, să îndepărteze dintele infectat sau să efectueze un canal radicular pentru a rezolva problema.

Aceștia tind să evite să recomande antibiotice decât dacă acestea sunt absolut necesare, cum ar fi atunci când infecția este severă sau se răspândește, sau dacă o persoană are un sistem imunitar slăbit.

Cât timp durează să acționeze?

Timpul în care fiecare antibiotic are nevoie pentru a acționa variază în funcție de mai mulți factori, cum ar fi gravitatea infecției și eficiența cu care medicamentul elimină bacteria infecțioasă.

Este important ca oamenii să completeze o rundă completă de antibiotice, luând toate medicamentele prescrise exact așa cum spune dentistul să le ia. Deși o persoană poate începe să observe că simptomele dispar după câteva doze, completarea rundei complete de antibiotice ajută la prevenirea revenirii sau întăririi infecției.

După cum notează studiul International Dental Journal, majoritatea infecțiilor acute se rezolvă în 3-7 zile.

Efecte secundare

Deși antibioticele pot ajuta la eliminarea unei infecții pentru a pregăti o persoană pentru lucrările dentare, aceste medicamente au unele efecte secundare posibile.

Efectele secundare pot varia în funcție de fiecare tip de medicament. Este important să discutați cu un medic despre orice posibile efecte secundare rezultate în urma administrării unui medicament înainte de a merge mai departe cu tratamentul respectiv.

 

 

© 2022  HYPERCLINICA DentExcel. Toate drepturile rezervate.

EnglishFrenchItalianRomanianSpanish
×

 

Bună !

Faceți clic pe unul dintre contactele noastre de mai jos pentru a discuta pe WhatsApp

× Cu ce va pot ajuta ?