Ingrijire dentară: Înainte de oricare tratament ortodontic, trebuie să ne asigurăm că dinții și gingiile dvs. sunt sănătoase.

Periaj dentar: Veti observa că este mult mai greu să mentineți dintii curați cand purtați bracket-uri. Mâncarea intră în bracket-uri sși între dinți și poate fi scoasă numai prin periere și folosirea aței dentare. Dacă placa bacteriană rămâne pe dinți o perioadă de timp vă lasă în urma o cicatrice albă pe suprafața dintelui. Perierea după fiecare masă trebuie sa devina o obisnuință zilnică. Vi se recomandă folosirea apei de gură cu fluor care vă ajută la prevenirea apariției petelor albe pe dinți.

Dieta: Puteti mânca normal în timpul purtării aparatului ortodontic fix dar ar trebui să limitați cantitatea de dulciuri și băuturi dulci. Băuturile acidulate conțin acizi ce pot cauza carii și eroziuni și ar trebui evitate pe durata tratamentului.

Tratamentul ortodontic doare?: Purtarea bracket-urilor este complet nedureroasă. În mod obișnuit poate apărea un usor disconfort în primele zile după plasarea și ajustarea bracket-urilor.

Aparate fixe: Aparatele fixe folosesc o presiune ușoară și constantă care în timp deplasează dinții în poziția ideală. Principalele două componente ale aparatului fix sunt bracket-urile care se plasează pe dinți și arcul principal care le conectează. Bracket-ul este o piesă de metal sau ceramică pe care o lipim pe fiecare dinte. Arcul trece prin fiecare bracket și pe măsură ce încearcă să se intoarcă la forma sa initțială, aplică o presiune care mișcă dintele. Bracket-urile metalice sunt cele mai populare pentru copii și adolescenți. Ei adoră să folosească culori diferite ale elasticelor. Aceste bracket-uri au devenit din ce în ce mai mici.

Aparate estetice: Multi pacienți nu doresc bracket-uri metalice pe dinți și există o cerere în creștere pentru aparate ortodontice estetice. Suntem specializați în sisteme ortodontice fixe estetice și putem furniza bracket-uri ceramice, bracket-uri fixe linguale și sisteme invizibile de aliniere de ultima generație.

Bracket-uri ceramice: Bracket-urile ceramice sunt cele mai populare la adulți deși chiar multi adolescenți aleg acum acest tip de bracket. Bracket-urile pot fi colorate ca dintele sau transparente. Ele pot fi văzute numai de catre cineva situat foarte aproape.

Bracket-uri „invizibile” linguale: Bracket-urile linguale sunt atașate de suprafața internă a dintelui, unde nu pot fi vazute. Deși mult mai scumpe, bracket-urile linguale sunt complet invizibile și nimeni nu poate știi că le purtați. Bracket-urile linguale sunt tot atât de eficiente în mișcarea dinților precum aparatele fixe tradiționale iar durata tratamentului este aceeași.

La prima vizită a dvs. dorim să ne asigurăm că sunteți mulțumit de informațiile primite. Prima vizită implică o examinare clinică și o discuție privind opțiunile de tratament. Dacă tratamentul este indicat, se vor lua înregistrări de diagnostic. Aceste înregistrări cuprind modele de studiu ale dinților, fotografii în scop diagnostic și radiografii ortodontice. Odată ce aceste iînregistrări ortodontice au fost obținute, ortodontul dvs. le va studia și va determina planul de tratament necesar.

Fiecare copil este diferit și are nevoi diferite. Anumiti copii au nevoie de tratament ortodontic precoce (prima faza, aparat ortodontic mobil) pentru a ajuta modificarea creșterii și dezvoltării. Faza întâi poate include menținătoare de spațiu, șuruburi de expansiune și capelină. Alți copii pot aștepta aplicarea bracket-urilor tradiționale (faza a doua, aparat ortodontic fix) până în momentul când vor avea toți dinții permanenți. Desigur, veți avea ocazia să vă gândiți la diferitele opțiuni de tratament și să decideți dacă doriți să începeți tratamentul. Dacă vă decideți să începeți tratamentul cu bracket-uri, veți primi o serie de progrămari consecutive.

„Vizitele periodice sunt o parte importantă a tratamentului ortodontic. În mod obișnuit, dorim să vă vedem la fiecare 4-8 săptămani pentru a controla progresul tratamentului și a ajusta bracket-urile.”

Bracket: o piesă de metal sau ceramică lipita pe dinte

Vizitele periodice sunt o parte importantă a tratamentului ortodontic. În mod obișnuit, dorim să vă vedem la fiecare 4-8 săptămâni pentru a controla progresul tratamentului și a ajusta bracket-urile. În această perioadă, trebuie să respectați programările, să urmați instrucțiunile, să aveți grijă de dieta alimentară și să mentineți o igienă orală buna. Perioada de tratament variază intre 6 luni si 2 ani, deși cazurile foarte complexe pot dura mai mult.

Odată ce bracket-urile sunt scoase, se vor aplica menținătoare mobile ce vor menține dinții în noua lor poziție până când osul, gingiile și mușchii se adaptează la noile poziții ale dinților. Perioada de retenție este o parte importantă a tratamentului general. Menținătoarele trebuie purtate conform instrucțiunilor, în caz contrar dinții se pot întoarce în pozițiile inițiale.

© 2022  HYPERCLINICA DentExcel. Toate drepturile rezervate.

EnglishFrenchItalianRomanianSpanish
×

 

Bună !

Faceți clic pe unul dintre contactele noastre de mai jos pentru a discuta pe WhatsApp

× Cu ce va pot ajuta ?