Perierea dinților și folosirea aței dentare rămane la fel de importantă. Sigilarea este numai o parte din planul defensiv împotriva cariei dentare.
Perierea dinților și folosirea aței dentare rămane la fel de importantă. Sigilarea este numai o parte din planul defensiv împotriva cariei dentare.
Procedura se desfasoară pe durata unei singure vizite. Plasarea sigilării este o operațiune foarte usoară. Dintele este spălat, se aplica un adeziv special și se usucă. Materialul de sigilare lichid este apoi aplicat în șanturile și fosetele dintelui și întărit cu o lumina albastră specială. După aceasta sedință de aplicare nu există nicio restricție de la activitățile normale.
Trebuie sigilat orice dinte care are caracteristici pe care sigilarea le poate corecta și astfel reduce riscul dezvoltării cariei. Cei mai obișnuiti dinți care sunt sigilați sunt dinții posteriori ai copilului, iar dintre aceștia, molarii sunt sigilați cel mai des. Recomandarea pentru sigilare se face de la caz la caz.
Oricum, se recomandă ca sigilarea sa fie aplicată pe molarii temporari (de lapte) ai copilului la vârsta de trei – patru ani. Odata cu apariția molarilor de șase ani (primii dinți posteriori permanenți), sigilarea lor trebuie facută cat mai curand posibil. Perioada in care dinții copilului sunt foarte susceptibili la apariția cariilor continuă până la pubertate, astfel încât și premolarii ar trebui sigilați pe măsură ce apar.
Longevitatea sigilării poate varia. Dacă sigilarea rezistă trei – cinci ani poate fi considerată ca având succes, dar totuși, sigilarea poate rezista mult mai mult. In mod obișnuit o sigilare plasată în copilărie poate fi incă intactă la maturitate. La clinica noastră se va verifica sigilarea dinților copilului dvs. în timpul vizitelor de control și vom recomanda eventuale reparații sau reaplicări dacă sunt necesare.
În cele mai multe cazuri este imposibil pentru copii să curețe micile adâncituri de pe dinți. Când se aplică un material de sigilare suprafața dintelui devine oarecum mai plană și mai lină. Astfel nu mai rămân zone ale suprafeței masticatorii unde perii periuței de dinți să nu poată să ajungă și să curețe. Cu cât placa dentară poate fi eliminată mai ușor și mai sigur cu atăt sunt șanse mai mici pentru apariția cariilor.
Bună !
Faceți clic pe unul dintre contactele noastre de mai jos pentru a discuta pe WhatsApp