Meniu Închide

HyperClinica Dent Excel mentine un regim strict al controlului infectiei. Suntem intotdeauna dispusi sa discutam orice aspect al controlului igienei si incurajam pacientii sa puna intrebari.

Urmam si aplicam proceduri stricte recomandate si reglementate de mai multe agentii sanitare din Uniunea Europeana si Romania. Standardele noastre de control al infectiei se supun de asemenea recomandarilor agentiilor din Statele Unite: Occupational Safety & Health Administration (OSHA), Environmental Protection Agency (EPA) si Centers for Disease Control (CDC).

Aceste masuri igienice includ:
Sapun de maini dezinfectant si antibacterian

Manusi (fara latex) si masti faciale de unica folosinta

Dezinfectie chimica a suprafetelor inainte si dupa fiecare pacient

Sterilizarea tuturor instrumentelor si echipamentului inainte de fiecare folosire

Sterilizarea tuturor pieselor de mana dentare

Materiale de unica folosinta, cand sunt indicate

Protocoale speciale pentru chirurgie

Autoclavul, un aparat care omoara bacteriile si virusii prin abur, caldura si presiune, este folosit pentru sterilizarea tuturor instrumentelor. Toate instrumentele sunt impachetate in pungi de unica folosinta si sterilizate individual. Pungile de sterilizare sunt mentinute sigilate si deschise chiar inainte de folosire in fata pacientului. Markerii de control ai sterilizarii de pe acestea furnizeaza informatii despre fiecare instrument dentar.

Folosim in mod curent ultima generatie de autoclav clasa B, care distruge nu numai bacteriile si virusurile dar si prionii, printr-un program special de sterilizare.

Prionul este un agent infectios compus in principal din proteine. Proteina prionului a fost implicata intr-o varietate de boli la mamifere, incluzand encefalopatia bovina spongiforma (EBS, cunoscuta ca „boala vacii nebune”) la bovine si boala Creutzfeldt-Jakob la oameni. Toate bolile cunoscute provocate de prioni afecteaza structura creierului sau a tesutului nervos si nu pot fi tratate.