Albirea dinților
Explicații

Albirea dinților luminează dinții și ajută la îndepărtarea petelor și a decolorării. Albirea se numără printre cele mai populare proceduri stomatologice cosmetice, deoarece poate îmbunătăți considerabil aspectul dinților. Majoritatea dentiștilor efectuează albirea dentară.

Periajul și folosirea aței dentare sunt modalități zilnice de a vă menține dinții strălucitori, albi și sănătoși. Cu toate acestea, dacă simțiți că zâmbetul dvs. este lipsit de strălucire sau este mai galben decât era înainte, nu sunteți singurul.

Când Academia Americană de Stomatologie Cosmetică a întrebat oamenii ce ar dori cel mai mult să îmbunătățească la zâmbetul lor, cel mai frecvent răspuns a fost: dinți mai albi. Asociația Americană a Ortodonțiștilor a constatat, de asemenea, că aproape 90% dintre pacienți au solicitat albirea dinților.

De-a lungul timpului, dinții dumneavoastră pot trece de la alb la mai puțin strălucitori din mai multe motive. Cafeaua, ceaiul și vinul roșu sunt unele dintre principalele vinovate de colorare. Ce au acestea în comun? Pigmenți de culoare intensă, numiți cromogeni, care se atașează de partea albă, exterioară a dintelui dumneavoastră.

Două substanțe chimice care se găsesc în tutun creează pete încăpățânate: Gudronul și nicotina. Gudronul este întunecat în mod natural. Nicotina este incoloră până când este amestecată cu oxigen. Apoi, se transformă într-o substanță gălbuie, care pătează suprafața.

HYPERCLINICA DentExcel a fost fondată în primul rând pentru a crea zâmbete absolut minunate.

De ce se face albirea
Explicații

Stratul exterior al unui dinte se numește smalț. Culoarea dinților naturali este creată de reflexia și dispersia luminii de pe smalț, combinate cu culoarea dentinei de sub acesta. Genele dumneavoastră influențează grosimea și netezimea smalțului. Un smalț mai subțire permite ca o mai mare parte din culoarea dentinei să se vadă prin el. Faptul de a avea un smalț mai neted sau mai aspru afectează, de asemenea, reflectarea luminii și, prin urmare, culoarea.

În fiecare zi, un strat subțire (peliculă) se formează pe smalț și preia petele. Smalțul dinților conține, de asemenea, pori care pot reține petele.

Cele mai frecvente motive pentru care dinții se îngălbenesc sau se pătează sunt:

  • Utilizarea tutunului
  • Consumul de lichide de culoare închisă, cum ar fi cafeaua, cola, ceaiul și vinul roșu
  • Nu aveți grijă de dinții dumneavoastră
  • Îmbătrânirea face ca dinții să fie mai puțin strălucitori, deoarece smalțul se subțiază, iar dentina devine mai închisă la culoare.

De asemenea, este posibil să existe pete în interiorul dintelui. Acestea se numesc pete intrinseci. De exemplu, petele intrinseci pot fi cauzate de expunerea la prea mult fluor în copilărie, în timp ce dinții se dezvoltă. Alte cauze includ antibioticele cu tetraciclină. Acestea pot păta dinții unui copil dacă sunt luate de către mamă în a doua jumătate a sarcinii sau de către un copil care are 8 ani sau mai puțin. Dinții sunt încă în dezvoltare în acești ani. Traumatismele pot, de asemenea, să întunece un dinte.

Alte probleme dentare pot afecta succesul albirei dentare. De exemplu, cariile trebuie să fie tratate înainte de albirea dinților. Asta pentru că soluția de albire poate trece prin zonele cariate și poate ajunge la părțile interioare ale dintelui. În cazul în care gingiile s-au retras, rădăcinile expuse ale dinților pot apărea galbene sau decolorate. Produsele de albire nu le vor face mai albe.

Dacă aveți carii dentare sau gingii retracte, albirea vă poate face dinții sensibili. De asemenea, albirea nu funcționează pe coroanele sau fațetele din ceramică sau porțelan.

Pregătire pentru albire &
Cum se face ?

Albirea se poate face în cabinetul stomatologic sau la domiciliu. Pentru albirea în cabinet, probabil că medicul dentist vă va fotografia mai întâi dinții. Acest pas îl va ajuta să monitorizeze progresul tratamentului. De asemenea, dentistul vă va examina dinții și vă va pune întrebări pentru a afla care este cauza petelor.

În continuare, dentistul sau un igienist dentar vă va curăța dinții. Acesta va îndepărta pelicula de bacterii, alimente și alte substanțe care se acumulează pe dinți și care contribuie la apariția petelor. Odată ce acest lucru este făcut, începe procedura de albire. Pentru albirea la domiciliu, medicul dentist poate confecționa tăvițe pentru a ține gelul de albire care să se potrivească exact pe dinții dumneavoastră.

Gelul de albire la domiciliu trebuie de obicei aplicat zilnic timp de două-trei săptămâni. De asemenea, sunt disponibile pe scară largă kituri fără prescripție medicală pentru uz casnic. Acestea oferă tăvițe pentru a ține gelul sau benzi de albire care se lipesc de dinți. Discutați cu medicul dentist dacă doriți să utilizați aceste produse de casă. Asigurați-vă că respectați instrucțiunile pentru a evita utilizarea excesivă și posibilele deteriorări ale dinților și gurii.

HYPERCLINICA DentExcel
Servicii

Luați legătura cu noi

Sunati-ne in orice moment
+40 237 224 737
+40 734 224 737
Trimiteți email
contact@hyperclinicadentexcel.ro

Rezervă o programare

Rezervați o vizită la HYPERCLINICA DentExcel, pur și simplu completați formularul de mai jos și vă vom contacta din nou cu privire la intervenția de care aveți nevoie.

    De ce ar trebui
    să alegeți HYPERCLINICA DentExcel

    Clinica noastră
    O echipă câștigătoare
    Echipă grijulie cu clienții
    Servicii profesionale
    Clinică stomatologică ultramodernă
    Aparatură professională

    © 2022  HYPERCLINICA DentExcel. Toate drepturile rezervate.

    ×

     

    Bună !

    Faceți clic pe unul dintre contactele noastre de mai jos pentru a discuta pe WhatsApp

    × Cu ce va pot ajuta ?