HYPERCLINICA DentExcel
Coroane dentare

Majoritatea tratamentelor arata ca un …tratament.
Punți dentare
Toti dintii Dvs. joaca un rol important in fonatie, masticatie si in mentinerea alinierii potrivite a celorlalti dinti. Pierderea dintilor nu trebuie sa aiba loc in mod necesar pe masura ce inaintati in varsta, dar daca pierdeti dinti, acestia trebuie inlocuiti pentru a mentine functiile normale ale gurii. Din fericire, exista optiuni pentru corectarea pierderii dintilor: puntile dentare si implantele
Optiuni terapeutice
Puntea dentara – un dispozitiv folosit pentru inlocuirea dintilor lipsa – ataseaza dintii artificiali de dintii naturali adiacenti, denumiti dinti stalpi. Puntile pot fi atasate permanent (punti fixe), sau pot fi mobilizabile. Puntile fixe sunt aplicate prin plasarea coroanelor pe dintii stalpi sau prin lipirea dintilor artificiali direct pe dintii stalpi. Puntile mobilizabile se ataseaza de dinti cu crosete metalice sau prin atasamente de precizie.
Daca va lipsesc unul sau mai multi dinti, va dati seama de importanta lor pentru fizionomia fetei si sanatatea dentara. Dintii lucreaza impreuna pentru multe actiuni zilnice de la masticatie la vorbire. Avand dinti lipsa, poate fi dificil sa vorbiti sau sa mancati. Dintii lipsa pot si trebuie sa fie inlocuiti. Puntile dentare fixe reprezinta o solutie excelenta pentru restaurarea fizionomiei si a sanatatii dentare.

De ce aveti nevoie de o punte?
Functionalitatea orala si infatisarea sunt motive importante pentru a purta o punte. O punte ajuta la sprijinul buzelor si obrajilor. Pierderea unui dinte posterior poate determina o prabusire a gurii si imbatranirea fetei. Sanatatea dentara este cel mai important motiv pentru o punte. Dintii sunt facuti pentru a se sprijini unul pe altul. Cand lipsesc dinti apar forte nocive pe dintii ramasi, pe gingii si alte tesuturi orale, iar dintele opus va iesi din alveola ne mai avand contact opus. Unul din cele mai rele efecte adverse ale pierderii dintilor este riscul crescut al aparitiei bolii gingiilor, si acesta poate fi minimalizat cu o punte.
Dintii lipsa pot provoca dificultati de vorbire, fiind folositi la pronuntarea sunetelor folosite pentru o exprimare clara.
Cum este atasata o punte?
Procedura de confectionare a unei punti se deruleaza pe parcursul a doua trei vizite. La prima programare medicii nostri vor slefui o parte din smaltul si dentina dintilor limitanti ai spatiului liber
Cum puntea trebuie fabricata foarte precis pentru a asigura o muscatura corecta si potrivirea cu dintii opusi, se ia o amprenta a dintilor si este trimisa in laborator unde puntea va fi construita. O punte temporara va fi plasata in gura pentru a proteja dintii slefuiti si a imbunatatii functional si estetic arcada dentara in timpul in care puntea este confectionata in laboratorul dentar.
Puntile fixe sunt cimentate pe dintii naturali limitanti ai spatiului liber lasat de dintii lipsa. Un corp de punte inlocuieste dintele pierdut. Coroanele, care se cimenteaza pe dintii naturali, sustin puntea.
Ce materiale se folosesc?
Puntile dentare sunt fabricate din aliaje de aur, aliaje speciale nepretioase, portelan sau o combinatie a acestor materiale. Portelanul este adesea lipit pe metalul pretios sau nepretios.
Cum am grija de puntea mea?
Puntea dentara si dintii din jur trebuie mentinuti curati prin periere si folosire regulata a atei dentare. Igiena are o importanta foarte mare avand in vedere ca puntea se sprijina pe dintii vecini.
Ce este exact o punte dentară fixă?

Puntea dentara este un dispozitiv care umple spatiul corespunzator dintilor lipsa. Puntile dentare fixe sunt lipite in pozitia lor si pot fi scoase doar de un medic dentist. O punte dentara mobilizabila, asa cum sugereaza numele, poate fi scoasa si curatata. Puntile dentare fixe ofera mai multa stabilitate fata de cele mobilizabile.
De ce aveti nevoie de o punte?
De ce aveti nevoie de o punte?
Functionalitatea orala si infatisarea sunt motive importante pentru a purta o punte. O punte ajuta la sprijinul buzelor si obrajilor. Pierderea unui dinte posterior poate determina o prabusire a gurii si imbatranirea fetei. Sanatatea dentara este cel mai important motiv pentru o punte. Dintii sunt facuti pentru a se sprijini unul pe altul. Cand lipsesc dinti apar forte nocive pe dintii ramasi, pe gingii si alte tesuturi orale, iar dintele opus va iesi din alveola ne mai avand contact opus. Unul din cele mai rele efecte adverse ale pierderii dintilor este riscul crescut al aparitiei bolii gingiilor, si acesta poate fi minimalizat cu o punte.
Dintii lipsa pot provoca dificultati de vorbire, fiind folositi la pronuntarea sunetelor folosite pentru o exprimare clara.
Scopul nostru este sa oferim o medicina dentara care nu este detectabila. Noi inlocuim plombele si coroanele existente cu restaurari care le simtiti si arata ca dintii Dvs. naturali.
Cand leziunea dintilor este extrema si aparent de nereparat, noi putem folosi coroane de portelan sau „portelan pe aur” pentru un zambet „ca nou”. Aceasta este o tehnica extrem de sigura pentru repararea celor mai severe probleme dentare, chiar si pentru inlocuirea permanenta a dintilor lipsa pentru a oferi un zambet complet si o muscatura functionala. Suntem recunoscuti pentru calitatea muncii noastre si schimbarile fantastice pe care le facem pentru pacienti folosind aceasta tehnologie. Aceste tratamente sunt folosite pentru o corectare pe termen lung a problemelor dentare majore. In mod obisnuit aceste tratamente rezista 20-30 de ani, durata apropiata de permanent din punct de vedere al tratamentului dentar.
Cat durează?

Adaptarea unei coroane necesita cel putin 2 vizite la clinica. Initial, vom indeparta caria, vom slefui dintele si vom adapta o coroana temporara acrilica.
La vizita urmatoare vom scoate coroana temporara si vom adapta si ajusta coroana finala. La final, vom cimenta coroana si veti avea un dinte nou si cu aspect frumos.
Beneficiile coroanelor
Inlocuieste coroanele lipsa ale dintilor
Ofera rezistenta dintilor deformati sau foarte afectati
Arata complet natural
Rezolva problemele masticatorii si ale zambetului
Care sunt calitatile coroanelor?
Coroanele sunt o solutie foarte sigura pentru problemele dentare majore cauzate de accidente, afectiuni dentare, abraziune si fractura. Probleme majore pot fi corectate in mod obisnuit folosind aceste tehnici. Materialele folosite in aceste tratamente sunt portelanul de inalta calitate sau portelanul pe aur. Prin rezistenta inalta portelanul si aurul sunt recomandate pentru tratamentul celor mai serioase probleme dentare. Cand a avut loc o leziune accidentala, cu pierderea dintilor, sau cand dintii s-au rupt datorita unei abraziuni excesive sau ca rezultat al unor plombe vechi, solutia pe termen lung este folosirea coroanelor si/sau puntilor dentare.
Multi pacienti prezinta durere inexplicabila la dinti posteriori plombati, care se datoreaza de obicei fisurilor fine ale smaltului. Prin acoperirea cu coroane a acestor dinti dispare complet durerea si dintii devin pe deplin functionali. La dintii frontali, plombele vechi pot submina rezistenta dintilor si cauza probleme de fizionomie prin coloratii sau sparturi. Coroanele de portelan sunt potrivite in cazurile in care fatetele de portelan nu se pot aplica. La dintii cu tratament de canal, coroanele previn fractura.
Fațete Ceramice

Ce sunt fatetele de portelan?
Fatetele de portelan sunt mici invelisuri de ceramica care se lipesc direct pe suprafata frontala a dintilor. Ele sunt solutia ideala de imbunatatire a zambetului Dvs. si au devenit din ce in ce mai populare datorita simplitatii si adaptabilitatii lor.
Plasarea unor fatete prefabricate necesita aptitudini tehnice inalte si atentie acordata detaliilor cosmetice.
Noi cimentam fatete ceramice in mod obisnuit si construim fiecare caz individual pentru a scoate in evidenta caracteristicile zambetului fiecarui pacient.
Vor arata fatetele ca dintii normali?
Cand sunt lipite pe dinti, fatetele de portelan ultra subtiri sunt practic nedetectabile si inalt rezistente la cafea,ceai sau pete de nicotina. Datorita rezistentei si aspectului, asemanarea fatetelor cu smaltul dentar alb, sanatos nu este depasita de nicio alta optiune de restaurare.
Cat de durabile sunt fatetele de portelan?
Cu o ingrijire corespunzatoare fatetele de portelan va vor lumina zambetul Dvs. peste 10 ani. Noi va asiguram ca fatetele Dvs. sunt construite din cel mai inalt calitativ portelan si sunt lipite cu cele mai avansate si recunoscute materiale.
Daca va feriti sa folositi dintii fatetati ca instrumente de deschis si taiat diferite lucruri, le veti prelungi viata. Daca apare fractura sau leziune accidentala, se poate inlocui numai fateta implicata.
Inlay si Onlay
Cand mai mult de jumatate din suprafata masticatorie a unui dinte este lezata, dentistul va folosi un inlay sau onlay.
Ce sunt inlay-urile si onlay-urile?
Inlay-urile si onlay-urile pot fi fabricate din portelan, aur sau rasina compozita. Acestea sunt lipite in zona lezata a dintelui. Un inlay, care este similar cu o plomba, este folosit intre varfurile cuspizilor dintelui. Un onlay este o reconstructie mai substantiala, similara cu inlay-ul, dar extinsa in afara cuspizilor dintelui.
In mod traditional, aurul reprezinta materialul de electie pentru inlay sau onlay. In ultimii ani, oricum, cel mai popular a devenit portelanul, datorita rezistentei si culorii care poate reproduce culoarea naturala a dintelui.
Cum sunt aplicate?
Procedura de confectionare a inlay-urilor si onlay-urilor necesita 2 vizite. In timpul primei sedinte, plomba care se inlocuieste sau zona lezata sau cariata a dintelui sunt indepartate, iar dintele este preparat pentru inlay sau onlay. Pentru a asigura adaptarea perfecta si ocluzia se ia o amprenta si se trimite la laborator pentru confectionare. Dentistul va aplica apoi un pansament temporar pe dinte si va programa sedinta urmatoare.
La a doua sedinta pansamentul temporar este scos. Ne vom asigura apoi ca inlay-ul sau onlay-ul se adapteaza corect. Daca adaptarea este satisfacatoare, inlay-ul sau onlay-ul va fi lipit in dinte cu o rasina puternica si va fi lustruit riguros.
Comentarii
Plombele traditionale pot reduce rezistenta dintelui natural cu pana la 50%. Ca alternativa, inlay-urile si onlay-urile, care sunt lipite direct de dinte cu rasini speciale de inalta rezistenta, pot sa creasca de fapt rezistenta dintelui cu pana la 75%. Ca urmare, durata de viata este de 10-30 de ani. In anumite cazuri, cand leziunea dintelui nu este suficient de mare ca sa merite o coroana de acoperire, onlay-urile sunt o foarte buna alternativa.
Cazuri de proteze pe implanturi

In acest caz proteza inferioara a fost stabilizata cu 2 implante si capse. S-a obtinut o imbunatatire semnificativa a functiilor si confortului cu un cost scazut, tratament rapid si minim invaziv.
Proteza inferioara a acestui pacient a fost inlocuita cu 5 implante si o dantura cu baza de aur insurubata pe implante. Nu poate fi scoasa de catre pacient.
Proteze Scheletate
Reprezinta cea mai inalta calitate a protezelor partiale, combinand o abordare estetica exceptionala cu o proteza imobila (fixa), dar totusi mobilizabila numai in scopuri de igiena. In lucrarea protetica sunt introduse atasamente de inalta precizie care garanteaza pacientului stabilitatea, suportul functional complet pentru masticatie si un aspect placut.
Proteza parțială mobilizabilă și proteza totală
Din motive de cost, cand unui pacient ii lipsesc unul sau mai multi dinti, pot fi inlocuiti cu o proteza partiala. Proteza partiala se foloseste cand mai exista cativa dinti naturali si se ataseaza de acesti dinti cu crosete metalice. O proteza totala se foloseste cand lipsesc toti dintii de pe o arcada. Asa cum numele sugereaza, aceste lucrari mobilizabile pot fi scoase si curatate.
Majoritatea protezelor sunt facute din rasina acrilica si pot fi fabricate in doua moduri:
O proteza totala conventionala este fabricata dupa ce toti dintii au fost extrasi si tesuturile (gingia) s-a vindecat
O proteza totala imediata este fabricata si inserata imediat dupa extractia dintilor, iar tesuturile se vindeca sub proteza.
Proteza superioara prezinta o zona acrilica, de culoarea gingiei care acopera palatul (cerul gurii).
Proteza inferioara are forma unei potcoave pentru a lasa spatiu limbii.
Dintii sunt facuti din rasina acrilica, portelan sau o combinatie a lor. Protezele pot fi fabricate pentru a se adapta in jurul dintilor tratati endodontic si proteza totala poate fi atasata de implante permitand o stabilitate mult mai mare a protezei.
Dupa o anumita perioada de timp protezele necesita inlocuire sau rebazare pentru a mentine normala relatia dintre arcade. Relatia dintre arcade se modifica usor pe masura ce osul si gingia se atrofiaza sau scad ca urmare a extractiei dintilor. Examinarile dentare regulate ale tesuturilor orale sunt foarte importante pentru purtatorul de proteza
Odată cu creșterea ratei de succes a implanturilor, punților dentare și a protezelor scheletate, dvs. puteți beneficia de un confort și de o stabilitate mai mare decat ați avea cu o proteză partială sau totală ca cele descrise mai sus. Ați evita desprinderea necontrolată, zgomotul la inchiderea gurii, durerea gingiei sau fractura protezei, pasta de lipit, proteza sau punerea dinților într-un pahar cu apă.

© 2022  HYPERCLINICA DentExcel. Toate drepturile rezervate.

EnglishFrenchItalianRomanianSpanish
×

 

Bună !

Faceți clic pe unul dintre contactele noastre de mai jos pentru a discuta pe WhatsApp

× Cu ce va pot ajuta ?